Jag undervisar och spelar improvisationsteater regelbundet för Göteborgs Improvisationsteater samt i andra konstellationer både nationellt och internationellt, t.ex. duon Puppy som går att läsa om här. Jag är alltid öppen för samarbeten med andra improvisatörer och gästspel hos andra grupper i Sverige och utomlands, så höra gärna av er om ni vill dela er scen med mig!

Mitt fokus som improvisatör både när jag spelar och lär ut improvisation, är ett lekfullt utforskande av scenen med mina medspelare för att hitta vad som engagerar oss just där och då. För att sedan låta det engagemanget driva arbetet på scen, oavsett genre/format på föreställningen.
För att uppnå detta jobbar jag med vad jag har valt att kalla engagerad och lekfull nyfikenhet, som bland annat innefattar ärlighet, dynamiska scener och livfullt, mångdimensionellt karaktärsarbete.

Här nedanför hittar ni mer information om mig som coach och workshopledare, för både teater och företag.

Workshops - För teater

Jag erbjuder flera olika workshops för teatergrupper, hur omfattande dem är beror på hur mkt tid ni har möjlighet att lägga och hur djupt ni vill gräva ner er i just det arbetet. Utöver de workshops som beskrivs på denna sidan kan jag såklart även skräddarsy en workshop efter just era behov och önskemål.

Jag håller workshops i olika sammanhang och lägger upp aktuell information här om jag har workshops tillgängliga att anmäla sig på. Kontakta mig gärna om ni vill veta mer om mina workshops eller vill diskutera en helt egen för just er grupp. Kontaktuppgifter hittar ni längst ner på sidan.

DYNAMISKT SCENARBETE

Upptäck med nya ögon och skapa scener med större variation!

Vi improvisatörer startar dem flesta av våra scener på samma sätt, vi spenderar majoriteten av vår tid i samma position och vi står oftast på samma plats: en meter från vår partner i mitten på scenen.

I den här workshopen utmanar vi varandra till att bryta oss loss från våra konventioner och börja använda det fysiska utrymmet, våra scenpartners och allt annat omkring oss för att skapa scener med större variation. Med engagerad och lekfull nyfikenhet som utgångsläge utforskar vi olika nivåer av energi, dimension och verklighetsuppfattning i vår strävan att dekonstruera världen omkring oss från en simpel tom scen till en lekplats för vår fantasi fylld med oändliga möjligheter.
Tillgänglig i Berlin 17-19 mars! Läs mer och boka här!

GAMES - PÅ LEK OCH ALLVAR

Bli en lugnare, snabbare improvisatör och spela bättre scener med hjälp av games!

Kortform, games och teatersporttekniker: kärt barn har många namn. Games är den vanligaste inkörsporten till improvisation och synonymt med kort, rolig impro i högt tempo. Men gamesföreställningar blir lätt en jakt på skratt och prestige som avskärmar oss från både våra medspelare och publiken. Detta leder ibland till att improvisatörer blir uttråkade av, stressade av eller rädda för games. Vissa kanske till och med helt undviker att spela games.

I den här workshopen kommer vi att använda lekfullhet och ärlighet för släppa kontroll och prestation och utforska games som verktyg för att skapa intressanta och välspelade scener istället för att bara jaga skratt och visa upp våra skills.

ALLT HANDLAR OM KARAKTÄR

Bli ett med dina karaktärer och skapa berättelser utifrån deras erfarenheter!

Ett vanligt problem för improvisatörer är att vi glider in och ur våra karaktärer under en föreställning, tills vi tappat så mycket av karaktärens röst och kropp att vi i stort sett spelar som oss själva.

I den här workshopen kommer vi gå igenom några av de klassiska metoderna att skapa en karaktär, genom t.ex. röst, kropp, djur m.m. Men vårt fokus kommer vara på vad vi gör med karaktären när vi hittat den. Vi kommer utforska karaktärernas erfarenheter, viljor och drivkrafter. Så att vi kan hålla kvar karaktärens essens även om vi bryter fjärde väggen eller gör andra val som oss själva, att allt vi gör filtreras genom karaktären istället för att vi glider ur den och inte hittar tillbaka. För allt handlar om karaktär!

Coach

Som coach leder jag er grupp under ett par tillfällen för att både stärka gruppen i det ni kan och utmana er till att växa inom områden ni är osäkra på.  Det kan vara ett specifikt uppdrag med att regissera en föreställning eller bara ett löst definierat fokusområde som ni vill ha hjälp med.

Självklart kan jag även komma in och coacha er grupp utan att ha något tydligt uppdrag definierat i förväg och då fritt coacha gruppen efter vilka behov jag ser att gruppen har just nu.

Kontakta mig gärna om ni har några som helst frågor om att anlita mig som er improcoach. Kontaktuppgifter hittar ni längst ner på sidan.

Workshops - För företag

Improvisationsteater på arbetsplatsen handlar om att applicera kunskapen från improvisationsteatern på vårt dagliga liv. Att tillhöra en arbetsgrupp på ett företag har många likheter med en teaterensemble: du jobbar i en grupp som behöver kommunicera effektivt, hitta kreativa lösningar och till slut skapa något som är större än gruppens enskilda individer.

Jag erbjuder workshops där vi tar hjälp av improvisationsövningar för att blir bättre på att lyssna på varandra, släppa prestigen och stötta våra kollegor. För att åstadkomma detta fokuserar jag på att öka närvaro och tillit, genom att arbeta med lyssning, bejakning och att inte värdera oss själva utifrån eventuella misslyckanden. För när vi litar på oss själva, och varandra, kan vi kasta oss ut i okänt vatten och kanske upptäcka platser vi inte visste fanns.

Från min bakgrund inom evenemangsbranschen har jag många års erfarenhet av att jobba i olika projektgrupper och jag har tydligt sett hur ovanstående lärdomar från improvisationsteatern kan bidra till att utveckla vårt beteende på en arbetsplats och i en arbetsgrupp.

Kontakta mig gärna om du vill veta mer om att anlita mig för en improvisationsworkshop på ditt företag. Kontaktuppgifter finner du längst ner på sidan.

VÅGA VARA DIG SJÄLV

Vill du bli mer bekväm på scen och hålla bättre presentationer?

Rädslan för att misslyckas kan vara förlamande på en scen. I den här workshopen jobbar vi med att kasta oss ut i det okända och bli mer självsäkra framför en publik. När lugnet infinner sig fokuserar vi på att hitta ditt egna uttryck och finslipa beteenden.

TEAMBUILDING

Att släppa loss med varandra är både roligt och lärorikt!

Att våga släppa sin prestige och släppa loss med sina kollegor är roligt och kan bidra till att stärka relationerna i såväl nybildade grupper som gamla gäng. Lekfullhet är inte bara för barn, att ha kul ihop är även ett lyckat koncept för kreativitet och prestation.

LYSSNA FÖRST, PRATA SEN

Med hjälp av improvisation lär du dig vikten av verkligen lyssna!

Vi har alla suttit på möten och bara väntat på vår tur att prata.
I den här workshopen jobbar vi med att inte bara höra vad andra säger, utan verkligen lyssna och bygga vidare på varandras idéer istället för att fastna i diskussion om vems idé som är bäst.

UNDERHÅLLNING

Skrattgaranti till konferensen eller improviserad middagsunderhållning!

Letar du efter underhållning till en konferens, personalfest eller annat arrangemang? Inga problem! Jag jobbar även för Göteborgs Improvisationsteater (gbgimpro.se) och tillsammans kan vi lösa improviserad underhållning för alla tillfällen!